Tuesday, July 10, 2012

Herbalife n my life

hola, salam...

it's been awhile....

Exam - it's over. hopefully i can achieve my target this semester...insyaallah.

3 weeks of holiday but seems sangat lama sudah bercuti. Selama 3 minggu ni,saya sudah habis baca 15 bijik novel. Not Malay Novel ya, yang we can skip a lot but still we can understand it. English ya. Sleep at 1 am daily, just because Nazwan lately suka tidur lewat. But we fixed him finally. no afternoon nap if it is 4pm already. hasilnya? jam 8 tidur da dia.

And yes, i've started consuming Herbalife. After 2 years of contemplating, akhirnya saya join juga. i was skeptical at first. But after almost a month consuming it, i started to see the result. I lost 7kgs in four weeks. Amazing! my yoyo diet last time help me lost weight only 9 kgs in 3 months. Betul kata orang, di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Yang penting disiplin mesti kuat.

Deepest condolence to my dearest friend Anne, bapanya pergi last week.semoga rohnya ditempatkan bersama-sama orang beriman.

Itu jak la. :)

Tuesday, April 3, 2012

jong jong inai....


1. no..there is nothing wrong with the post title. that is my true feeling right now. reading articles for Dr HMO makes my eyes sore...and my head even worst. kenapa la agaknya bila baca artikel-artikel ilmiah ni mesti ngantok?

2. Mr Hubby finally transfered back here in KK...sadly, he needs to travel 90km daily from his ILs house to his office in KB...bertahan lah ya.. our things haven't arrive yet from Kuching. We are expecting it to arrive this weekend, hopefully lah.

3. Nazwan? lama tak dengar pasal dia kan? well, he is doing fine (minus the ADD and autistic issues). I eventually learn how to understand him. Dulu, susah sangat nak bagi arahan. simple pun dia tak boleh buat..but niw, he improved a lot. he can understand few simples instruction like mandi, makan, mari, jangan, jalan etc..yang basic-basic la...at least bila my SIL yang tolong jaga dia nanti, dia tak lah bengong sangat kan...

4. by the end of this month, hopefully we can moved out from my parents house. selesa sikit... tidaklah menyusahkan diorang..

5. Assignment? Ada..banyak sudah...magik nya...? satu pun belum siap.

6. tiba-tiba saya jadi 'pengarah' projek..biar betul...? HAHAHAHA...nasib baik ada ng, ain n mawar back up...saya ni mana la 'reti'.. mengarah orang pandai lah.. kemarin kena sound dek pembantu dekan sebab tak bubuh 'penanda' dekat mana dekan kena sign...wonder...if she is the assistant, why la she didn't 'tanda' by herself? “ni nak jumpa siapa ni?” sah-sah la mau jumpa dekan makcik.....bong** juga dia ni. “student ke apa ni?” mentang-mentang saya pelajar ‘matang’...weih. saya lagi tua lah dari dia...

7. sepatutnya today ambil balik surat tu dari makcik pembantu dekan, tapi rasanya belum kena sign...so nanti Thursday jak la pegi tengok balik.

8. teringin  nak makan rojak urat...hahahha

Oklah..sekian untuk update kali ini. Jumpa lagi 7,8 bulan dari sekarang? hehe